Sivut

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Holy sh...etland pony!

Tein sen taas. Istahdin takapuolelleni ja muutama viikko lipsahti ohi että hujahdus kävi vain. Syytän pakkasta, tosiasiallisen syyn ollessa mukavuudenhalu. Se estää minua kävelemästä töihin 20 asteen pakkasella. Jään mieluummin nukkumaan talviunta.

Olen siis palannut takaisin elävien kirjoihin sitä mukaa kun kelit lämpenevät ja talvihorros sulaa. Minulla on vielä niin paljon opittavaa, kuten se kuinka löydän sopivat asusteet kovemmille pakkasille niin etten A) tunne oloani tönkkösuolatuksi muikuksi tai B) palele ensin ja myöhemmin kärsi kuumuudesta. En ehtinyt vielä selvittämään ratkaisua tähän näiden viikkojen aikana. Kerrospukeutuminen on aika jees, mutta vielä kun keksisi mitkä kerrokset laitetaan millekin keleille.

Onpas tässä jotain uuttakin tullut vastaan. Jotain joka saa sukat pyörimään jaloissa jännityksestä ja innostuksesta. Olen siis taas löytänyt SEN jutun joka saa pysymään liikkeellä. SE juttu on nimeltään Gym Pact. GP on peli, jossa panoksena on oikea raha. Se kannustaa liikkumaan ja rankaisee rahapussiasi jos yrität luistaa. Myöskin palkintona on rahaa, joten kannustimet ovat kohdallaan. Kaikki alkaa siitä, että teet sopimuksen jossa lupaat itsellesi (ja GP:lle) että esim liikut tietyn määrän viikossa. Liikkumiseksi lasketaan 10 000 askelta päivässä tai 30 min yhtäjaksoista liikuntaa päivässä. Itse tein sopimuksen viidestä päivästä viikossa, eli kaksi päivää sallitaan näin aluksi pienelle lorvailulle. Liikkumista mitataan monilla enemmän tai vähemmän luotettavilla keinoilla. Mukana on mm. FitBit, puhelimen GPS (RunKeeper ja MapMyRun), puhelimen liikelaskuri ja loggautuminen omalle salille. Ideana siis on, että mikäli pääset asettamaasi viikkotavoitteeseen, saat ihan oikeaa rahaa, joka taas tulee niiltä käyttäjiltä jotka eivät ole pysyneet tavoitteissaan. Nämä laiskottelijat ovat jättäneet viikkotavoitteensa puolitiehen ja maksavat siitä oikealla rahalla. Panos on asetettu alussa. Itse maksan huimat 20 dollaria jos en pääse viikkotavoitteeseeni. Sen luulisi kannustavan ylös sohvalta. Palkintona onnistuneesta viikosta saan n. 2,5 dollaria (näillä tavoitteilla) ja aina 10 dollarin täyttyessä saan siirtää ne omalle tililleni. Jos olisin laittanut tavoitteeksi 7 päivää liikuntaa viikossa, palkkio taisi olla 5 dollaria viikossa.

Minun tapauksessani viikkotavoitteen pitäisi tulla täyteen erittäin helposti, sillä FitBit on (lähes) aina mukana ja tuo 10 000 askelta täyttyy monesti jo pelkän työpäivän aikana. En ole vielä löytänyt asetusta josta saisin muutettua luvun suuremmaksi, mutta oma tavoitteeni olisi täyttää tuo liikuntatavoite sillä 30 minuutin liikunnalla mieluummin kuin askelilla. Muuten tavoitteeksi jää mikä? Jatkaa samalla mallilla? Ei kovin kannustavaa. Pistää tuo puhtia silti niihin vapaapäiviin jolloin Netflix ihanine sarjamaratoneineen meinaa viedä voiton liikunnalta. Mietitääs, 20 dollaria tililtä vai puolen tunnin lenkki... Sairaspäivätkin on otettu huomioon. Mikäli sairastut, voit täyttää sivuilla olevan kaavakkeen ja saat lepopäiväsi. Ai joo, paitsi että saatat joutua antamaan lääkärisi puhelinnumeron jotta GP-tiimi voi soittaa ja varmistaa että todella olet kipeänä. No cheating here!

Ainakin tämän viikon kokeilen vain toimintaa ja päätän sitten nostanko tavoitteita vai en. Tässä rahatilanteessa yksikin kaksikymppinen on liikaa joten tavoitteet pitää asettaa harkiten. Tuo askelmäärä on niin naurettavan helppo saavuttaa normaalipäivänä että seitsemän päivän viikkohaaste houkuttaisi. Pitää silti pitää ne jäät siellä hatussa, koska tosielämässähän olen tunnettu tekosyiden keksijä. Tämän sovelluksen pitäisi vähentää tekosyitä reippaasti, mutta koska kyse on oikeasta rahasta, parempi katsoa kuin katua.

Raportoin myöhemmin kuinka hyvin tai huonosti tämän sovelluksen kanssa kävi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle tärkeä ja auttaa minua jaksamaan. Kiitos siis sinulle että suot minulle hetken tai pari omaa aikaasi!